Servisçilerin sorunları konuşuldu

Keskin, Malatya’da her dönem tartışma konusu olan öğrenci servisçiliği konusunu artık gündemden çıkması gerektiğini belirtti.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’da her dönem tartışma konusu olan öğrenci servisçiliği konusunu artık gündemden çıkması gerektiğini belirtti.

 

Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Salonu’ndaki toplantıya MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, servis şirketleri yönetici ve idarecileri  katıldılar.

 

 Aynı zamanda Malatya şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı da olan MESOB Başkanı Keskin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Servisçilik yapan esnaflarımız arasında çok büyük bir sıkıntı var. Ne Milli Eğitim’de bir sıkıtı var, ne devletimizde bir sıkıntı var, ne öğrencilerimizde, nede Okul Aile Birliğinde . Sıkıntı esnafın kendi arasında. Esnafımız kendi arasında bir araya gelirse hiçbir sıkıtı yaşanmaz. Ancak bir birinizin arasında haksız rekabete girerseniz, bir birinizin işini almaya çalışırsanız, hiç kimsenin de burada yapabileceği bir şeyde yoktur. bunu daha öncede söylemiştim, şuanda da tekrarlıyorum. Bir kere şunu unutun; polis ile veya başka bir güçle, yada Milli Eğitim’in baskısı ile esnafımız eğer düzelecekse, bizim esnaflıktan çıkmamız gerekiyor, yada Ahilik kültürünü unutmuş olmamız gerekiyor. Önemli olan esnafımızın kendi arasında birlik ve beraberliğini oluşturmasıdır. Servisçi esnafımız kendi arasında birliğini sağlayamazsa, burada başka kimseye bir şey söyleyemeyiz.” diye konuştu.

 

Keskin şunları söyledi; “Servis yapan şirketlere sesleniyorum;  eğer esnafımız olmazsa siz bu öğrencileri taşıyabilirmisiniz, taşıyamazsınız. Dünyanın en kıymetli varlığı ve değeri çocuktur, aileler bu çocuklarını servisçi esnafımıza emanet ediyor. Aileler, esnafımıza güvendiği için çocuklarını, en kıymetli varlığını teslim ediyor. Her yıl, aynı sorunu ve sıkıntıları, tartışmaları yaşıyoruz. Artık bu konuyu çözelim, bu tartışmayı bitirelim. Şirketlerin adına kaç tane araç var. Bir sandalye, bir masa alınarak öğrenci taşınmaz, hani sizin özmalınız? Bana niye bu soruyu sorduruyorsunuz? Malatya’da bu sorunu birlikte konuşarak, tartışarak ve ortak çözüm önerilerini bir araya getirerek çözmeliyiz.”

 

Keskin, “Malatya’da sorunları elbette eleştireceğiz. Eğer hizmet gelmezse eleştiririm.  Biz hiçbir zaman çıkıp da, ‘Beni eleştiremezsiniz’ demedik. Malatya’da kimse padişah değil, herkes eleştirilir.  Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Ordumuzun değerli komutanları ile birlikte sınıra gidiyor, memleketimiz için, milletimiz için ölümü göze almış, vatan için mücadele veriyor, Sayın Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar.  Ama Malatya’da birileri ‘bizi eleştiremezsiniz’ diyor. Herkes eleştirilir. “ diye konuştu.

 

 

 

Tür DOSYA İNDİR